Et truquem?

Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

Et truquem?

Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

Actualitat

Assegurar la teva mascota, una obligació i una tranquil·litat.

6 / 09 / 2023 | Assegurances

El 29 de setembre entra en vigor la nova Llei 7/2023 de Protecció dels drets i el benestar dels animals.

En el cas de la tinença de gossos, la persona titular haurà de contractar i mantenir en vigor una assegurança de responsabilitat civil per danys a tercers.

Aquesta nova llei marca un pas significatiu cap a una societat més conscient de les necessitats dels éssers vius que ens envolten i conviuen amb nosaltres, amb l’objectiu d’assegurar un tracte ètic i adequat als animals, així com d’establir clares línies de responsabilitat civil en relació amb ells.
Pel que fa a la responsabilitat civil, la nova llei introdueix canvis significatius en aquest àmbit.

Estableix que els propietaris d’animals són responsables dels danys que puguin causar, independentment de si han estat negligents o no. Això significa que si un animal provoca danys a tercers, el seu propietari haurà de respondre econòmicament. En el cas de la tinença de gossos i durant tota la vida de l’animal, la persona titular haurà de contractar i mantenir en vigor una assegurança de responsabilitat civil per danys a tercers. En alguns casos aquesta garantia ja està inclosa en l’assegurança de la casa, però cal revisar bé les cobertures que hi ha contractades.

Una de les principals novetats d’aquesta llei és l’ampliació de la definició de maltractament animal. A més de les accions directes de crueltat, ara també es considera maltractament l’abandonament, la manca de cura adequada, la privació d’aliments i aigua, i l’explotació excessiva en activitats com el circ o l’exhibició pública.

D’altra banda, la llei estableix una sèrie d’obligacions per als propietaris i tenidors d’animals de companyia. S’han implementat requisits específics sobre les condicions de vida, l’exercici, l’alimentació i les visites veterinaris regulars. A més, es fomenta la identificació mitjançant microxips per facilitar la identificació i la reunió amb els seus propietaris en cas de pèrdua.